Anke Meuffels

Koninklijke Metaalunie (Regiosecretaris)

  • kjfkuf

De gebruikte methodiek kan bij veel meer ‘vergeten’ technieken worden ingezet om interne en externe kennisdeling via e-learning mogelijk te maken.

Lees meer

Enthousiasme en trots

Prachtig om te zien hoe dit project binnen Van Eijk zorgt voor enthousiasme en trots op de eigen vakkennis rondom transmissie en tandwielen. De voor Van Eijk strategische kennis over hoe tandwielen gemaakt worden blijft zo niet alleen voor het bedrijf behouden maar vormt een strategische en vitale binding voor alle medewerkers. Deze kennis is nu bovendien door CRAFT Education vertaald in e-learning modules waarmee de medewerkers zelfstandig, plaats- en tijdsonafhankelijk aan de slag kunnen. De coaching van de ervaren leermeesters kan zo efficiënt mogelijk worden ingezet. Het project levert tevens deelbare kennis op over wat tandwielen zijn en wat ze kunnen betekenen voor productdesign in de hele keten en voor het onderwijs. Want de kennis over deze productietechniek dreigt te worden ondergesneeuwd nu veel aandacht uitgaat naar digitale transmissietechnieken.

De gebruikte methodiek kan bij veel meer ‘vergeten’ technieken worden ingezet om interne en externe kennisdeling via e-learning mogelijk te maken.

Alle modules die zo ontwikkeld worden leveren een schat aan informatie op die binnen de branche en het onderwijs gedeeld kan worden via platforms zoals het Knowledge Sharing Centre en Ozone.

Bedrijven beschikken over veel kennis

Als regiosecretaris zie ik dat toeleverende bedrijven over geweldig mooie kennis beschikken van specifieke productietechnieken. Van deze kennis wordt te weinig gebruik gemaakt bij het design van producten door engineers. En binnen het reguliere onderwijs is het moeilijk deze technieken up to date te houden en aan te bieden binnen de onderwijsstof. Toch zijn de toeleveranciers bang de kennis te delen. Nicol van Hoof heeft als directeur van Van Eijk met haar team laten zien dat delen van deze kennis het bedrijf juist sterker kan maken. Deze aanpak biedt kansen om bedrijven in de keten van toeleveranciers tot OEM’ers met elkaar te versterken. Samen met scholingsfondsen OOM en A&O en collega branche FME zal Metaalunie zich inzetten om de ontwikkelde kennis rondom transmissie te borgen binnen het onderwijs en op voor de branche en keten toegankelijke platformen. En zullen we de gebruikte methodiek uitdragen als oplossing voor andere vergeten technieken.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het formulier of stuur ons een e-mail bericht.

info@kennisborgenendelen.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×