Peter Wennink

ASML (CEO)

  • Meer kennis en specialisatie nodig
  • ASML vertrouwt toeleveranciers
  • Voordelen voor toeleveranciers evident

Voor productvernieuwing is steeds meer kennis en specialisatie nodig.

Lees meer

De Nederlandse maakindustrie bloeit als nooit tevoren. Dankzij onze voortdurende product-innovatie staan wereldwijd klanten in de rij voor de bagagesystemen van
Vanderlande, de elektrische bussen van VDL en de lithografiemachines van ASML. Voor productvernieuwing is steeds meer kennis en specialisatie nodig, maar in de opleidingen is helaas steeds minder plaats voor de ambachtelijke kant van innovatie: een snelle, efficiënte en betrouwbare manier van produceren is ten minste zo belangrijk als het bedenken van een nieuw product.

Onze maakindustrie heet niet voor niets: maakindustrie.

Bij ASML vertrouwen we op toeleveranciers die onze ideeën omzetten in werkende modules en componenten. Onze toeleveranciers bezitten de kennis van het productieproces, en zij kunnen in een vroeg stadium zeggen welke limieten zij hanteren. Helaas komt het te vaak voor dat onze ontwerpers geen rekening houden met deze maakbaarheids-limieten en -technieken, omdat zij hierover niet zijn geïnformeerd. Dan moeten hun ontwerpen in een laat stadium worden aangepast. Dat kost tijd en veel geld.

Daarom ondersteun ik van harte het initiatief: Knowledge Sharing Centre, een initiatief waarin de ontwikkelindustrie en de maakindustrie dichter bij elkaar worden gebracht. Het doel is dat alle bedrijven in de toeleveringsketen overgaan tot kennis-borging en kennis-deling met klanten die zulke kennis niet hebben.

De voordelen voor de toeleveranciers zijn evident: binnen onze sector kunnen zowel grote als kleinere metaalbedrijven zich profileren als robuuste, betrouwbare en transparante partner die aanwezige capaciteiten en competenties inzeten voor actieve klantenwerving.

Ook studenten, onderwijzers en hun onderwijsinstellingen zullen baat hebben bij dit initiatief, omdat deze informatie hen in staat stelt om maakbaarheid te integreren.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het formulier of stuur ons een e-mail bericht.

info@kennisborgenendelen.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×