Onderzoeksvoorstel TU/e

Uit eerder onderzoek van Rabobank NL (maart 2020) is gebleken dat de meeste bedrijven in de maakindustrie niet toekomstbestendig zijn, b.v. bijna 80 procent van de organisaties is niet voorbereid op technologische verschuivingen en ontwikkelingen. Analyse van dit onderzoek heeft een gebrek aan kwaliteit in managementpraktijken aangetoond en leiderschap is een van de belangrijkste redenen waarom productiebedrijven niet toekomstbestendig zijn.

Verder heeft algemeen onderzoek aangetoond dat kennisdeling en management een grote invloed hebben op innovatie en prestaties, en dus verband houdt met de levensvatbaarheid van een organisatie (Lin, 2007; Wang & Wang, 2012). Er is een brede aanname dat meer kennisdeling bijdraagt ​​aan de prestaties en / of innovativiteit van een organisatie, en dat als bedrijven het kennisoverdrachtproces en de variabelen die erop van invloed zijn begrijpen, de capaciteiten van het bedrijf kunnen worden verbeterd (Easterby-Smith et al., 2008 )

Het merendeel van het management binnen productieorganisaties begrijpt het belang van kennis en kennisdeling voor de toekomst van hun organisatie, maar wordt deze overtuiging ook doorgevoerd bij de medewerkers? Het effect tussen ondersteuning van het topmanagement en het delen van kennis wordt ondersteund door (Lin, 2007), aangezien zij een significante positieve invloed hebben gevonden op het doneren en verzamelen van kennis als steun door het topmanagement wordt waargenomen door hun werknemers.

Het laat zien dat een gebrek aan visie, ondersteuning en gedrevenheid binnen het topmanagement resulteert in een gebrek aan motivatie, faciliteiten, betrokkenheid en toewijding voor medewerkers om kennis te delen en te verzamelen. Hieruit wordt afgeleid dat als organisaties een omgeving willen om kennis te delen, zij zich moeten committeren en steun moeten betuigen aan het delen van kennis richting medewerkers.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het formulier of stuur ons een e-mail bericht.

info@kennisborgenendelen.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×